Άγιος Γεώργιος
Βοιωτίας, Τ.Κ.32007

Ωράριο Επικοινωνίας
Δευτέρα- Κυριακή: 08.00 - 20.00

Υπηρεσίες

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Όσο αφορά τις ποικιλίες και τα είδη χλοοτάπητα που υπάρχουν...
θα εντυπωσιαζόσασταν με μία απλή έρευνα. 

Για αυτό τον λόγο εξάλλου και προσφέρονται πολλές υπηρεσίες στον τομέα αυτο.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν δυο ευρύτερες κατηγορίες ποικιλιών οι οποίες είναι: 

 

•Θερμόφυλλες
Τα θερμόφιλα είδη γρασιδιού

Θερμόφιλα θεωρούνται τα είδη γρασιδιού που απαιτούν για την ικανοποιητική τους ανάπτυξη θερμοκρασίες 20-40οC. Η καταγωγή τους είναι από θερμές και τροπικές ή ημιερημώδεις περιοχές π.χ. Αφρική, Νότια Αμερική, Ινδία και Νοτιανατολική Ασία. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπαίνουν σε λήθαργο προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις χαμηλές θερμοκρασίες και χάνουν το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα τους το οποίο επανέρχεται την άνοιξη. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι ποικιλίες.
Cynodon spp, Paspalum vaginatum, .
Bermuda , Zoysia, K .Kikuyu..
Γνωστές ως αγριάδες.. ή αλλιώς Ουγκάντα-Βερμούδα-και κικούγιου..
 

•Ψυχρόφυλλες

Τα ψυχρόφιλα είδη γρασιδιού.
Ψυχρόφιλα θεωρούνται τα είδη γρασιδιού που αναπτύσσονται ικανοποιητικά σε θερμοκρασίες από 10-30 οC ενώ χαρακτηρίζονται από τη διατήρηση του πράσινου χρώματος τους σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι ποικιλίες.
Lolium perenne . Festuca arudinacea, tall fescue. Poa pratensis.
kentucky bluegrass.

Προσφορες

Εκπτώσεις - 45% .. Εξοικονομείτε: 3.60 €! ανά τ.μ.
Το προϊόν είναι διαθέσημο 4,40.ευρω.
Τιμή έτοιμου χλοοτάπητα .ανά τ,μ.
Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.13%.και μεταφορά,
Για παραδόσεις εντός του νομού Αττικής.
Για παραδόσεις σε λοιπές περιοχές τα μεταφορικά θα χρεώνονται κατόπιν συνεννόησης.
Ελάχιστη παραγγελία 100 τ.μ.

 

§ Χονδρική

Ελάχιστη παραγγελία 500 τ.μ.

Η εταιρία μας εξυπηρετεί και προμηθεύει με αμεσότητα και επαγγελματισμό σε τιμές χονδρικής και για ανάλογες ποσότητες, συνεργάτες επαγγελματίες (γεωπόνους, κηποτέχνες, κατασκευαστές κήπων, τεχνικές εταιρίες, φυτώρια, γεωπονικά καταστήματα κλπ).

Αν σας ενδιαφέρει η συνεργασία μαζί μας,
καλέστε μας στα τηλέφωνα 697 82 66 889.
Η συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.§ Υπερχονδρική

Ελάχιστη παραγγελία 5.000 τ.μ.


Η εταιρία μας εξυπηρετεί και προμηθεύει με αμεσότητα και επαγγελματισμό σε τιμές υπερχονδρικής, και για ανάλογες ποσότητες, συνεργάτες επαγγελματίες (γεωπόνους, κηποτέχνες, κατασκευαστές κήπων, τεχνικές εταιρίες, φυτώρια, γεωπονικά καταστήματα κλπ).

 

Αν σας ενδιαφέρει η συνεργασία μαζί μας,

καλέστε μας στα τηλέφωνα 697 82 66 889.

Η συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

-Τι ακριβώς είναι ο χλοοτάπητας;
Είναι ποικιλίες και είδη γκαζόν με γεννετικά χαρακτηριστικά, που μπορούν να μας δώσουν υγιή φυτά και ανθεκτικά σε ασθένειες με βαθύ πράσινο χρώμα και πλούσιο ριζικό σύστημα, κατάλληλο για τις δικές σας ανάγκες.
Απευθείας από την παραγωγή.

 

-Πώς μεταφέρεται;
Ο χλοοτάπητας τοποθετείται σε παλέτες - περίπου 50 τ.μ./παλέτα, με βάρος ±1000 κιλά (για την μικρή διάσταση). Στην συνέχεια τοποθετείται με κλάρκ σε φορτηγά. Ένα τετραξωνικό ή συρόμενο φορτηγό μπορεί να μεταφέρει περίπου ±1100 τ.μ., ενώ ένα μικρό φορτηγό (διαξονικό) περίπου 500 τ.μ.

 

-Πως να εγκαταστήσετε τον χλοοτάπητα.
Η εγκατάσταση είναι σαν να στρώνουμε μια μοκέτα σε κατάλληλα προετοιμασμένο έδαφος.

-Αφού εγκατασταθεί ο χλοοτάπητας, μετά από πόσο καιρό μπορεί να πατηθεί;
Σε διάστημα λιγότερο από τρεις εβδομάδες, όσο χρειάζεται να μεγαλώσουν οι ρίζες του και να ενωθούν με το χώμα,

 

-Ποια είναι τα κριτήρια για την επιλογή της σωστής ποικιλίας;
Χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας, το οποίο περιγράφεται σε αυτό το site μπορεί να σας βοηθήσει για τις ανάγκες σας.
Αν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια, παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6978266889 τον αριθμό τηλεφώνου.

 

-Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε;
Μπορούμε να εγκαταστήσουμε χλοοτάπητα σχεδόν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου άσχετα με τις κλιματολογικές συνθήκες. Εάν ληφθούν υπόψη κάποιοι παράγοντες μπορεί να εγκατασταθεί με θερμοκρασία περιβάλλοντος 40 °C, ή ακόμη με θερμοκρασίες λίγο πάνω από το μηδέν.

 

-Ποιο είναι το ανώτατο όριο για το χόρτο από την κοπή για να το εγκαταστήσετε;
Κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών του έτους, η εγκατάσταση θα πρέπει να γίνει μέσα σε 48 ώρες, αλλά σε δροσερό και κρύες ημέρες μπορεί να τοποθετηθεί μέσα σε 72 ώρες.

 

-Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύεται το γρασίδι;
Ανάλογα με τη θερμοκρασία του αέρα, γρασίδι χλοοτάπητα είναι απαραίτητη 3-4 φορές το μήνα για ποικιλίες της εποχής και 1-2 φορές για θερμόφιλα ποικιλίες.

-Ποιο είναι το ιδανικό ύψος κουρέματος;
Για τις ψυχρόφιλες ποικιλίες 4-5 cm, και για θερμόφιλα ποικιλιών 2-3 εκατοστά. Καλό θα είναι να ρυθμίσετε το χλοοκοπτικό σε μια επίπεδη επιφάνεια. Μην αφήνετε το γρασίδι να μεγαλώνει μέχρι τα φύλλα που έχουν μύτες, και πάντα να θυμάστε ότι τα μαχαίρια πρέπει να είναι κοφτερά γιατί διαφορετικά θα βλάψει το χορτάρι και θα αφήσει σημάδια στα φύλλα και ως εκ τούτου, θα είναι ευάλωτα σε μυκητολογικές ασθένειες . Αν ο χλοοτάπητας αναπτύσσεται πάρα πολύ, το θερίζω σταδιακά μέσα σε μια εβδομάδα, μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό ύψος το 1/3 του μήκους του φυλλώματος του χόρτου.

 

-Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε χλοοτάπητα σας;
Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την εποχή χρειάζεται περίπου 20-40 mm νερού ανά εβδομάδα, ανάλογα και την ποικιλία.

 

-Πόσο λίπασμα χρειάζεται ο χλοοτάπητας;
Η απαιτούμενη ποσότητα εξαρτάται από τη γονιμότητα / σύσταση του εδάφους, την ποικιλία και την εποχή, και την επιθυμητή ταχύτητα της ανάπτυξης. Για να προσδιορίσετε ποιο λίπασμα είναι κατάλληλο για την περίπτωσή σας.

 

-Πώς μπορώ να καταλάβω ένα πρόβλημα παρασίτων;
Όσο πιο σύντομα εντοπίσετε και αναγνωρίσετε προσβολές από έντομα, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχετε να πετύχετε στην απομάκρυνση τους. Σταχτογκρί κάμπιες: Αυτά τα έντομα μετακινούνται στο ριζικό σύστημα για να μασουλήσουν το χλοοτάπητα. Σημάδια που μπορείτε να τις αναγνωρίσετε περιλαμβάνουν καφέ μπαλώματα και πουλιά να τρέφονται από το χλοοτάπητα. Αν υποπτευθείτε την παρουσία τους, αφαιρέστε ένα κομμάτι χλοοτάπητα και μετρήστε τις κάμπιες. Παραπάνω από 5 κάμπιες ανά τετραγωνικό μέτρο μπορεί να απαιτεί θεραπεία. Η ζημιά φαίνεται σαν μεγάλα ακανόνιστα κίτρινα μπαλώματα. Οι επεμβάσεις πρέπει να γίνονται τις νυχτερινές ώρες που το έντομο βγαίνει στην επιφάνεια για να τραφεί. Επειδή η προσβολή συνήθως είναι ραγδαία απευθυνθείτε στο γεωπόνο σας για την έγκαιρη και σωστή καταπολέμηση..

 

-Πότε πρέπει να παραγγείλετε τον χλοοτάπητα;
Η παραγγελία πρέπει να γίνει τουλάχιστον δύο ημέρες πριν, εκτός εάν είναι περίοδος αιχμής και θα ήταν προτιμότερο να γίνει μερικές μέρες πιο πριν. Η παράδοση θα γίνει την επόμενη ημέρα, εκτός από την περίπτωση που η μεταφορά γίνει μέσω πρακτορείου οπότε ο πελάτης θα παραλάβει μετά από δύο ημέρες. Οι παραγγελίες δίνονται στην κεντρική μονάδα παραγωγής ή σε εξουσιοδοτημένο συνεργάτη μας.


-Εφόσον τοποθετηθεί ο χλοοτάπητας πως εξασφαλίζουμε την μακροζωία και καλή του κατάσταση;
Ο χλοοτάπητας παραδίδεται σε τέλεια κατάσταση. Η διατήρηση του χλοοτάπητα σε υγιή κατάσταση για πολλά χρόνια εξαρτάται κατά κανόνα από την σωστή συντήρηση και την ορθολογιστική του χρήση.

Σημεία που πρέπει να προσέξετε 

•Πριν την τοποθέτηση :
Σωστή επιλογή ποικιλίας ανάλογα με τις ανάγκες σας.
Επιλογή σωστού υποστρώματος. Το χώμα που θα τοποθετηθεί ο χλοοτάπητας πρέπει να έχει πάνω από 80% άμμο που πρέπει να εμπλουτιστεί με οργανική ουσία.

•Μετά την τοποθέτηση :
Εφόσον ο χλοοτάπητας ριζοβολήσει προσέχουμε πολύ την ποσότητα νερού. Γενικά χρειάζεται αραιές και σε βάθος αρδεύσεις. Ποτίζουμε πάντα τις πρώτες πρωϊνές ώρες.
Δεν αφήνουμε τον χλοοτάπητα να μεγαλώνει υπερβολικά άλλα κουρεύουμε πάντα στο ενδεδειγμένο για την ποικιλία ύψος.
Η διατροφή του χλοοτάπητα είναι μετά την άρδευση, ο σημαντικότερος παράγοντας για την υγεία και μακροζωία του.


Η Farma Sod με τους επιστημονικούς της συνεργάτες και αντιπροσώπους στον περιοχή σας, είναι πάντα στην διάθεση σας για οποιαδήποτε συμβουλή ή κατεύθυνση χρειαστείτε.

Εάν έχετε περαιτέρω απορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail